O programu Solíme méně

Vytvořeno: 17. 9. 2024 Poslední aktualizace: 17. 9. 2024

Program Solíme méně je iniciativou Ministerstva zdravotnictví ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem, zaměřená na snižování nadměrné konzumace soli v restauracích. Jeho cílem je zlepšit stravovací návyky a zvýšit povědomí o zdravotních rizicích spojených s vysokým příjmem soli.

 

Proč se zapojit?

  • Marketingová podpora: Restaurace obdrží certifikát programu Solíme méně a také budou propagovány jako podniky podporující zdravé stravování. Podniky budou uvedeny na webových stránkách Solíme méně.
  • Zdravotní přínosy: Nadměrná konzumace soli je spojena se zvýšeným rizikem celé řady vážných onemocnění. Snížením obsahu soli ve svých pokrmech tak můžete pomoci svým zákazníkům zlepšit jejich zdraví.
  • Odborná podpora: Poskytneme vám školení a nástroje, díky kterým bude snazší rozšířit nabídku méně slaných pokrmů ve Vašem podniku.

 

Co od vás očekáváme?

  • Účast na vzdělávání: Zapojené restaurace by se měly zúčastnit edukačního semináře, kde se dozví více o zdravotních dopadech soli a naučí se, jak snížit její
    obsah v pokrmech.
  • Implementace změn: Restaurace budou aktivně pracovat na snižování obsahu soli ve svých pokrmech podle doporučení získaných na školení.
  • Monitorování a hodnocení: Restaurace by měly souhlasit s průběžným vyhodnocováním a závěrečným hodnocením v rámci pilotního projektu. Zaměstnanci restaurace budou požádání o vyplnění dotazníku před a po skončení pilotního programu. Restaurace také by měly souhlasit s návštěvou odborníka, který provede měření soli v pokrmech.

 

Kritéria pro zapojení

  • Je pro vás důležité, aby vaši zákazníci jedli zdravě?
  • Rádi uvítáme restaurace, které jsou často navštěvované rodinami s dětmi.
  • Preferujeme restaurace, které nabízí obědová menu.

 

Jak se zapojit?

  • Pokud máte zájem stát se součástí programu „Solíme méně“ a přispět ke zlepšení zdraví vašich zákazníků, vyplňte krátký formulář.
  • Zapojení Vaší restaurace bude odměněno propagací v rámci souvisejících marketingových aktivit. Navíc získáte přístup k odbornému školení a konzultacím
    s odborníky zdarma, což vám pomůže nejen snížit obsah soli v pokrmech, ale také zvýšit atraktivitu vašeho menu pro zdravě smýšlející zákazníky.

Přílohy