O programu Solíme méně
Vytvořeno: 17. 9. 2024
Poslední aktualizace: 17. 9. 2024
Program Solíme méně je iniciativou Ministerstva zdravotnictví ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem, zaměřená na snižování nadměrné konzumace soli v restauracích. Jeho cílem je zlepšit stravovací návyky a zvýšit povědomí o zdravotních rizicích spojených s vysokým příjmem soli.
Proč se zapojit?
- Marketingová podpora: Restaurace obdrží certifikát programu Solíme méně a také budou propagovány jako podniky podporující zdravé stravování. Podniky budou uvedeny na webových stránkách Solíme méně.
- Zdravotní přínosy: Nadměrná konzumace soli je spojena se zvýšeným rizikem celé řady vážných onemocnění. Snížením obsahu soli ve svých pokrmech tak můžete pomoci svým zákazníkům zlepšit jejich zdraví.
- Odborná podpora: Poskytneme vám školení a nástroje, díky kterým bude snazší rozšířit nabídku méně slaných pokrmů ve Vašem podniku.
Co od vás očekáváme?
- Účast na vzdělávání: Zapojené restaurace by se měly zúčastnit edukačního semináře, kde se dozví více o zdravotních dopadech soli a naučí se, jak snížit její
obsah v pokrmech. - Implementace změn: Restaurace budou aktivně pracovat na snižování obsahu soli ve svých pokrmech podle doporučení získaných na školení.
- Monitorování a hodnocení: Restaurace by měly souhlasit s průběžným vyhodnocováním a závěrečným hodnocením v rámci pilotního projektu. Zaměstnanci restaurace budou požádání o vyplnění dotazníku před a po skončení pilotního programu. Restaurace také by měly souhlasit s návštěvou odborníka, který provede měření soli v pokrmech.
Kritéria pro zapojení
- Je pro vás důležité, aby vaši zákazníci jedli zdravě?
- Rádi uvítáme restaurace, které jsou často navštěvované rodinami s dětmi.
- Preferujeme restaurace, které nabízí obědová menu.
Jak se zapojit?
- Pokud máte zájem stát se součástí programu „Solíme méně“ a přispět ke zlepšení zdraví vašich zákazníků, vyplňte krátký formulář.
- Zapojení Vaší restaurace bude odměněno propagací v rámci souvisejících marketingových aktivit. Navíc získáte přístup k odbornému školení a konzultacím
s odborníky zdarma, což vám pomůže nejen snížit obsah soli v pokrmech, ale také zvýšit atraktivitu vašeho menu pro zdravě smýšlející zákazníky.
Přílohy
Solime-mene_letak_A4.pdf
(172,04 KB)
Solime_mene_letak_A4-scaled.jpg
(490,21 KB)