Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, a.s., nemocnice Středočeského kraje

Vytvořeno: 24. 7. 2023 Poslední aktualizace: 18. 8. 2023

Dobrovolnické centrum Klaudiánovy nemocnice má po 17 letech svého působení nové vesty. Tedy oblečení, které dobrovolníky jasně identifikuje a odlišuje od personálu nemocnice.

Křtu se zúčastnilo více než třicet dobrovolníků, kteří si hrdě přišli nové vesty vyzkoušet. Na chodbách nemocnice teď mohou lidé potkávat v novém nejen samotné dobrovolníky, ale také canisterapeutické psy. Pro vesty byla zvolena modrožlutá kombinace, aby se výrazně odlišovala od barev použitých na oděvech zdravotnického personálu. Na zádech jsou dobrovolníci označeni jako DOBROVOLNÍK, CANISTERAPEUT a KOORDINÁTOR. Ve stejných barvách jsou i šátky pro canisterapeutické psy.

V rámci grafického zpracování si autoři pohráli i s textem, kdy hesla (smysl a poslání dobrovolnictví) tvoří slovo dobrovolník. Vesty byly slavnostně pokřtěny Ladislavem Řípou, předsedou představenstva Klaudiánovy nemocnice. „Přeji všem dobrovolníkům hlavně zdraví, protože abyste mohli rozdávat kus sebe ostatním, musíte prvně myslet na sebe,“ popřál během křtu a vestu symbolicky pokřtil nealkoholickým vínem.

Vedení Klaudiánovy nemocnice aktivity dobrovolníků v mladoboleslavské nemocnice dlouhodobě podporuje.  

NAŠE MOTTO: „Ordinujeme dobrovolníka“

Pro více informací navštivte webové stránky Dobrovolnického centra Klaudiánovy nemocnice zde.