Den Zdraví na Ministerstvu zdravotnictví a Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy: Zdraví jako priorita!

Vytvořeno: 4. 9. 2024 Poslední aktualizace: 4. 9. 2024

Dnes se na Ministerstvu zdravotnictví a Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy uskutečnil první ročník akce s názvem Den zdraví, který spojil zaměstnance obou resortů s cílem zvýšit povědomí o zdravotní prevenci a wellbeing, který je zásadní nejen pro veřejnost, ale i pro ty, kteří na jejím zajištění pracují.

Program byl bohatý a rozmanitý, zaměřený na fyzické i duševní zdraví. Na Ministerstvu zdravotnictví si zaměstnanci mohli vyzkoušet různá vyšetření – od kontroly zraku a znamének až po měření krevního tlaku a metabolismu. Velký zájem vzbudila také výstava obrazů, která přispívá k destigmatizaci duševních onemocnění.

Ministerstvo školství nabídlo program zaměřený především na zdraví pohybového aparátu, doplněný o workshopy s fyzioterapeuty a informativní stánky zacílené na odvykání kouření a správné tejpování. Velký ohlas měly také prohlídky historických prostor obou ministerstev, které perfektně obohatily tento inspirativní den.

Věříme, že tato akce pozitivně přispěla k podpoře duševní i fyzické rovnováhy našich zaměstnanců a zároveň posílila spolupráci mezi oběma ministerstvy. Děkujeme všem partnerům a přímo řízeným organizacím, kteří se na této akci podíleli, a těšíme se na další společné iniciativy!

Na zdraví a prevenci nezapomínáme – je to investice, která se vyplatí všem!


Jste spokojeni s obsahem této stránky?