Třídílný seminář zaměřený na praktickou aplikaci doporučeného systému práce s riziky v dobrovolnických programech ve zdravotnictví

Vytvořeno: 31. 1. 2024 Poslední aktualizace: 12. 3. 2024

Cyklus tří na sebe navazujících seminářů je určen zejména pro koordinátory dobrovolníků ve zdravotnictví, kteří by ve spolupráci s manažery kvality měli do řízení svých dobrovolnických programů zavést funkční systém práce s riziky pro zajištění jejich kvality a bezpečí. Semináře budou vedeny interaktivním způsobem zahrnujícím také práci ve skupinách tak, aby mohly být názorně a v co největší míře zpracovány konkrétní rizikové modelové situace, které se při realizaci dobrovolnických programů mohou v praxi vyskytovat. 

Lektorka: MUDr. Ivana Štverka Kořínková  

Semináře se budou konat v těchto termínech: 

  • 23. dubna 2024: seminář 1/3 „Proces identifikace rizik v PDZS“  
  • 14. května 2024: seminář 2/3 – „Praktický postup při analýze rizik PDZS“  
  • 24. září 2024: seminář 3/3 – „Ošetření rizik v PDZS a kontrolní mechanismy preventivních opatření“  

Semináře se budou konat od 9,30 do 15,30 hod (v délce 5 hodin čistého výukového času) na Ministerstvu zdravotnictví, v místnosti č. 281.

 

Přihlašování na cyklus seminářů ZDE

Přihlášení platí pro všechny tři semináře. Je v zájmu udržení kontinuity a dobrého porozumění problematice, aby se všech tří seminářů účastnila stejná osoba. Pokud je nezbytné vyslat na některý ze seminářů náhradníka, je nutné mu předat informace z předchozího semináře/seminářů.  

Maximální počet účastníků je 35 osob v jednom cyklu seminářů. Cyklus seminářů je zdarmabude se dle poptávky opakovat. Při naplnění maximálního počtu účastníků v jednom cyklu bude dalším zájemcům nabídnuta možnost zúčastnit se seminářů v nových termínech.   

Vhodnou přípravou před absolvováním cyklu seminářů je přečtení tematického manuálu TM 12, minimálně kap. 4 „Práce s riziky v PDZS“.