Ministr zdravotnictví Válek se sešel se zástupci České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP

Vytvořeno: 9. 5. 2023 Poslední aktualizace: 9. 5. 2023

Na Ministerstvu zdravotnictví se dnes uskutečnilo jednání se zástupci České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP. Jde o jedno z dalších setkání iniciované ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem, které má za cíl prohloubit spolupráci mezi ministerstvem a jednotlivými odbornými společnostmi.

Mezi hlavní diskutovaná témata setkání patřil systém organizace úrazové péče v ČR a současný stav systému traumacenter. Diskuze byla vedena i nad spoluprací na dotačním programu vzdělávání a také obecně nad vzděláváním v oboru úrazová chirurgie, včetně jeho vazby na další nástavbové obory.

„Setkávání se s odbornými společnostmi je pro mě velice důležité. Můžeme díky nim lépe vnímat témata, která jednotlivé společnosti řeší. Dnešní jednání s Českou společností pro úrazovou chirurgii ČLS JEP přineslo celou řadu styčných bodů, na kterých budeme dále spolupracovat,” řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

“Děkuji ministru zdravotnictví prof. Válkovi nejen za diskuzi i iniciativní přístup k tématům, která naše společnost řeší, ale i zapojení klíčových vedoucích pracovníků ministerstva, se kterými můžeme tato témata přímo řešit,” doplnil předseda České společnosti pro úrazovou chirurgii ČLS JEP Josef März.

 


Jste spokojeni s obsahem této stránky?