Ministr zdravotnictví Válek se sešel s vedením České společnosti pro ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí

Vytvořeno: 18. 4. 2023 Poslední aktualizace: 18. 4. 2023

 Na Ministerstvu zdravotnictví dnes proběhlo jednání se zástupci České společnosti pro ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí. Jde o iniciativu ministra zdravotnictví Vlastimila Válka s cílem se osobně seznámit s tématy řešenými jednotlivými odbornými společnostmi a probrat další možnosti spolupráce ministerstva a společnosti.

 Mezi hlavní témata patřil systém financování ortopedických a traumatologických pracovišť, nové technologie, systém úhrad v jednodenní lůžkové péči, potřeba kultivace sazebníku výkonů i vzdělávání. Jednání se zúčastnili i další zástupci Ministerstva zdravotnictví, České společnosti pro ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí, Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ), Všeobecné zdravotní pojišťovny, Svazu zdravotních pojišťoven a Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS).

„Aktivně komunikovat a spolupracovat s odbornými společnostmi je jednou z mých ministerských priorit. Dnešní jednání s výborem České společnosti pro ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí přineslo nejen lepší vhled do témat, která společnost řeší, ale hlavně řadu podnětů, kterými se na ministerstvu budeme zabývat,” řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Další jednání zástupců Ministerstva zdravotnictví a ČSOT budou probíhat na úrovni gesčně příslušných zástupců všech stran dnešní diskuze.

“Velmi si vážím iniciativy ministra i konstruktivní diskuze, která proběhla. Na dnešním jednání jsme otevřeli témata, se kterými se Česká společnost pro ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí dlouhodobě potýká. Jako společnost ceníme, že jednání proběhlo u jednoho stolu i se zástupci zdravotních pojišťoven, ÚZIS a IPVZ, což přispělo k posunu u řady témat,” doplnil předseda České společnosti pro ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí Jiří Gallo.


Jste spokojeni s obsahem této stránky?